Plynový gril WEBER Q 3000 Black (černý)

Kód: 56010047
Novinka
Značka: Weber
ZdarmaZdarma
Plynový gril WEBER Q 3000 Black (černý)
15 990 Kč / ks 13 214,88 Kč bez DPH
Externí sklad 3 - 7 dní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Plynový gril WEBER Q 3000 Black (černý)

Weber Q 3000 s připevněnou pojízdnou konstrukcí je ideálním grilem pro rodinné oslavy, party a další setkání. Díky dvouhořákovému systému je vhodný pro přímé i nepřímé grilování. Výška poklopu umožňuje umístění většího množství potravin či objemnějších kusů na gril. Sklopné poličky a malé rozměry grilu jsou výhodou při hledání místa na uskladnění.

Vlastnosti grilu:

  • Poklop a grilovací vana z odolné hliníkové slitiny: dlouhá životnost
  • Teploměr v poklopu: stálá kontrola teploty - lepší zážitek z grilování
  • 2 postranní stolky sklopné dolů: úspora místa
  • Dvojdílný litinový porcelánem smaltovaný rošt
  • Piezo-zapalování: pro bezpečné zapálení hořáků
  • 2 oddělitelné plynule nastavitelné ventily hořáků: optimální kontrola teploty
  • Nylonový rám vyztužený skelnými vlákny: dlouhá životnost, odolnost vůči teplu a povětrnostním vlivům
  • 3 háčky na náčiní
  • Pevně integrováno v grilovacím vozíku
  • Uchycení pro tepelný rošt (tepelný rošt není součástí dodávky)

Parametry:

  • Grilovací plocha: 63 x 45 cm
  • Výkon: 6,35 KW/h
  • Rozměry: 145 x 144 x 57 cm
  • Hmotnost: 29 kg
  • Barva: Black - černá
  • Záruka: 2 roky, na hliníkové litinové díly 5 let

Doplňkové parametry

Kategorie: Plynové grily Weber
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-weber

Společnost Weber-Stephen Products Co. se sídlem v americkém Chicagu je světovým výrobcem špičkových grilů a jejich příslušenství. Již od roku 1952, kdy George Stephen vynalezl první kotlový gril, je značka Weber® lídrem a stále také největším inovátorem mezi výrobci grilů.

Právě kotlový gril Weber® určuje již déle než pět desetiletí tvar kvalitních grilů. A právě tento robustní, avšak dnes už velmi elegantní gril vytvořil kulturu venkovního vaření. Je zosobněním společnosti, jež důvěřovala svým vlastním produktům dlouho předtím, než byla všeobecně přijata a než si uvědomila, že vytvořila světovou ikonu grilování - kotlový gril Weber. Zárověň je značka Weber® také jednou z nejnapodobovanějších značek na světě. Originál je však pouze jeden, a pouze Weber vám garantuje špičkovou kvalitu všech svých grilů.

Odkaz George Stephena je vidět i dnes, skrz jeho dvanáct dětí, které vychoval a které nyní pokračují v jeho práci u společnosti Weber-Stephen. Možná právě proto, že se za značkou Weber skrývá stále rodinná firma, dokáže dát něco co jiné značky nedokážou. Slibujeme, že pokud jednou zkusíte grilování s jakýmkoliv grilem Weber, už nikdy nebudete chtít jiný.

Grilováním s Weberem se z fanouška grilování stává mistr....

Od lodní bojky ke kotlovému grilu

Některé jsou zábavné, některé neobyčejné - příběhy o vynálezcích a vynálezech. Do řady těch „neobyčejných“ patří i nápad udělat z bojky gril s poklopem. George Stephen takto přišel k první myšlence na kotlový gril, a tím a mnoha následnými modely vnesl revoluci do nejprve americké a následně i globální kultury grilování.

Doba před vynálezem kotlového grilu se vyznačovala používáním cihlových grilů. Pro celou Ameriku bylo typické používání otevřených grilů postavených z cihel. Nevýhod sebou tyto grily nesly několik: nebyly mobilní, při nepříznivém počasí díky chybějícímu poklopu nebyly použitelné a často způsobovaly požár. Kromě toho ani kulinářský požitek nebyl nijak valný: poletující popel se usazoval na oblečení i na mase a to, co nakonec skončilo na talíři, bylo často připálené a špatně uvařené.

Jako velký příznivec grilování, milovník dobrého jídla a otec jedenácti dětí se George Stephen vždy znovu zlobil kvůli všem těmto svízelům, které grilování provázely. Za špatného počasí byl člověk nucen hledat si nějaké přístřeší a nechávat tak hořící cihlový gril bez kontroly. George Stephen se na nevyhovující situaci nejenom zlobil, ale hledal i řešení. Po mnoha experimentech ho v roce 1952 přivedl při plachtění pohled na bóji k rozhodujícímu nápadu. Rozdělil kovovou bóji na dvě části, spodní použil jako kotel, opatřil ji nožkami a horní část bóje použil jako poklop - prototyp kotlového grilu byl na světě, a tím i položen základní kámen pro společnost Weber–Stephen Products Co.

Tento nový způsob grilování přinesl zásadní změnu, a to kontrolovatelnost procesu grilování. Přestože dosažení rozmanitosti při přípravě pokrmů na grilu nebylo původním Stephenovým cílem, mohlo se díky jeho vynálezu volit mezi pomalým, nepřímým a rychlým a přímým grilováním. Dnes světoznámý Weberův kotlový gril proměnil v krátké době vzhled amerických zahrad a stal se symbolem grilování.