Rendlík TITANO Enjoy Green 20/11 cm, 3L

Kód: TIT 201 GR
2 323 Kč / ks 1 919,83 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Titanový rendlík TITANO Enjoy Green 20/11 cm - dodáván včetně skleněné poklice, kuchařky Titano a přepravní tašky

  • Rendlík o objemu 3 litry je vhodný pro menší rodinu (2–4 osoby)
  • Nádobí TITANO můžete používat na různých zdrojích tepla – plyn, elektřina, sklokeramická deska, uhelný sporák 

Vlastnosti titanového nádobí TITANO Enjoy Green:

  • Český výrobek
  • Určeno pro vaření na všech typech sporáků kromě indukčních
  • Jednou z hlavních předností nádobí TITANO je nepřilnavost, k vaření již nepotřebujete tuk nebo pouze minimální množství
  • Nádobí má skvělou vodivost a rozvod tepla
  • Veškeré nádobí včetně skleněných poklic a úchytů můžete dát do trouby do teploty 220 °C
  • Díky své jedinečné povrchové úpravě nádobí neabsorbuje pachy, takže v jedné nádobě lze vařit, smažit i péct
  • Nádobí lze mýt v myčce na nádobí
  • Záruka 2 roky + 10 let na rovnost dna

Rozměry:

  • Průměr: 20 cm
  • Výška: 11 cm
  • Objem: 3 litry

Doplňkové parametry

Kategorie: TITANO Enjoy Green
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Titano, to je kvalitní titanové nádobí české výroby. Pod touto značkou nabízíme titanové hrnce, titanové pánvičky a čtyřhranné pekáče.

Před prvním použití:

Nádoby umyjeme horkou vodou, osušíme a potřeme lehce olejem. Mírně zahřejeme a olej opět vytřeme. Při dalším použití nádobu zahřejeme na maximum a vaříme bez dalšího použití oleje nebo jiného tuku.

Několik rad při používání titanového nádobí:

Pánev, hrnec nebo pekáč dáme na plotně na maximální výkon rozehřát. Stačí zhruba 1 minuta, záleží však na zdroji. Správné nahřátí nádobí vyzkoušíme stříknutím trošky studené vody na dno nádoby. Pokud voda zasyčí, je nádoba připravena na pečení. Tento úkon je zejména důležitý u masa, aby se hned 'zatáhlo'. Prudkým opečením se totiž stáhne vrchní vrstva, šťáva se z masa nevyluhuje a maso se nevysuší. Pak už zdroj tepla snížíme. Maso připravované v titanovém nádobí i bez kapky tuku zůstává i přesto vláčné, šťavnaté a velice chutné. Pokud má však někdo rád maso špikované (např. hovězí pečeně), může slaninu samozřejmě použít. Kromě toho, že při přípravě jídel nemusíme v titanovém nádobí používat tuk, jsou kulinářské postupy v zásadě stejné jako u kteréhokoli jiného nádobí.

Jak je to s používáním tuků?

Mnozí uživatelé titanového nádobí určitě zajásají, že nemusejí při přípravě pokrmů použít ani gram tuku. Mnozí mají různé zdravotní potíže, diety anebo prostě dávají přednost, ať už je k tomu vedou jakékoli důvody, tuk nepoužívat. U titanového nádobí sice při tepelné úpravě tuk používat nemusíme, ale u zeleninových pokrmů jednu lžičku másla nebo oleje doporučujeme. Nejenže se zvyšuje chuť zeleniny, ale zároveň se tepelnou úpravou uvolňuje provitamin A, tedy karoten. Berte však tuto informaci jako doporučení, chcete-li vařit bez tuku, titanové nádobí to beze všech problémů umožňuje. Osmahnuté kostičky chleba nebo housky či opečené chleby nebo plátky bagety do polévky můžeme opékat nasucho. Pokud to však přece jenom někomu nedá, stačí pánev potřít slabě olejem nebo máslem; kostičky chleba budou i chutnější a nebudou se v polévce hned rozmáčet.