Titanový pekáč Pininfarina 35x25/13 cm

Kód: PIN 3525P
3 500 Kč / ks 2 892,56 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Titanový pekáč Titano Pininfarina 25x35/13 cm

  • vhodný pro přípravu celého oběda v jedné nádobě (maso i s přílohou pro 4-6 osob nebo pouze maso až pro 10 osob)
  • ideální pro přípravů důbeže, bez problémů připravíte např. kačenu
  • vhodný pro velkou rodinu

Vlastnosti titanového pekáče Pro Titanium Guss Pininfarina:

Použití nejmodernější technologie výroby. Nádobí je odlehčeno, zůstal zachován masivní korpus nádob, který zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla celou nádobou. Nádobí je potaženo antiadhezními vrstvami, které umožňují komfortní a zdravé vaření. Český výrobek.

  • Určeno pro vaření na všech typech sporáků kromě indukčních
  • Lze použít i do trouby (madlo poklice je odolné do 260°C)
  • Korpus nádoby je vyroben technologií Squeezing ze speciální slitiny Siluminu
  • Povrch je opatřen silnou nepřilnavou vrstvou vyztuženou částicemi titanové keramiky umožňující vaření bez použití tuku
  • V průběhu výroby je provedeno 16 mezikontrol kvality
  • Tloušťka dna 0,8 cm, tloušťka stěny 0,4 cm
  • Záruka 24 měsíců na povrch nádoby, skleněné a plastové části
  • Balení obsahuje titanový pekáč

Parametry:

  • Rozměry: 35 x 25 cm 
  • Výška okraje: 13 cm
  • Váha: 2,9 kg
  • Objem: 8 litrů

Doplňkové parametry

Kategorie: Luxusní titanové nádobí - neindukční
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

 

Titano, to je kvalitní titanové nádobí české výroby. Pod touto značkou nabízíme titanové hrnce, titanové pánvičky a čtyřhranné pekáče.

Před prvním použití:

Nádoby umyjeme horkou vodou, osušíme a potřeme lehce olejem. Mírně zahřejeme a olej opět vytřeme. Při dalším použití nádobu zahřejeme na maximum a vaříme bez dalšího použití oleje nebo jiného tuku.

Několik rad při používání titanového nádobí:

Pánev, hrnec nebo pekáč dáme na plotně na maximální výkon rozehřát. Stačí zhruba 1 minuta, záleží však na zdroji. Správné nahřátí nádobí vyzkoušíme stříknutím trošky studené vody na dno nádoby. Pokud voda zasyčí, je nádoba připravena na pečení. Tento úkon je zejména důležitý u masa, aby se hned 'zatáhlo'. Prudkým opečením se totiž stáhne vrchní vrstva, šťáva se z masa nevyluhuje a maso se nevysuší. Pak už zdroj tepla snížíme. Maso připravované v titanovém nádobí i bez kapky tuku zůstává i přesto vláčné, šťavnaté a velice chutné. Pokud má však někdo rád maso špikované (např. hovězí pečeně), může slaninu samozřejmě použít. Kromě toho, že při přípravě jídel nemusíme v titanovém nádobí používat tuk, jsou kulinářské postupy v zásadě stejné jako u kteréhokoli jiného nádobí.

Jak je to s používáním tuků?

Mnozí uživatelé titanového nádobí určitě zajásají, že nemusejí při přípravě pokrmů použít ani gram tuku. Mnozí mají různé zdravotní potíže, diety anebo prostě dávají přednost, ať už je k tomu vedou jakékoli důvody, tuk nepoužívat. U titanového nádobí sice při tepelné úpravě tuk používat nemusíme, ale u zeleninových pokrmů jednu lžičku másla nebo oleje doporučujeme. Nejenže se zvyšuje chuť zeleniny, ale zároveň se tepelnou úpravou uvolňuje provitamin A, tedy karoten. Berte však tuto informaci jako doporučení, chcete-li vařit bez tuku, titanové nádobí to beze všech problémů umožňuje. Osmahnuté kostičky chleba nebo housky či opečené chleby nebo plátky bagety do polévky můžeme opékat nasucho. Pokud to však přece jenom někomu nedá, stačí pánev potřít slabě olejem nebo máslem; kostičky chleba budou i chutnější a nebudou se v polévce hned rozmáčet.